Evenimente Uricani

Events-Icon28 Februarie – Red Bull Oslea Hiride

Red Bull Oslea Hiride este o competitie de freeride schi si snowboard, ce se desfasoara intr-o zona salbatica din Masivul Oslea – Muntii Valcan, in vecinatatea Parcului National Retezat. Se desfasoara la Cabana Campusel si se adreseaza sportivilor amatori si profesionisti din tara si din strainatate, precum si turistilor.

Events-Icon19 Aprilie – Nedeia de la Campu lui Neag

La Campul lui Neag, in Duminica Tomii, in fiecare an are loc traditionala nedeie unde momarlanii din vestul Vaii Jiului isi aduc aminte de cei care au fost chinuiti de regimul comunist atunci cand au fost daramate mai multe gospodarii, biserica si scoala. Se adreseaza localnicilor, artistilor solisti si dansatori, turistilor. Sunt organizate spectacole cultural-artistice la care participa formatii de dansuri si ansambluri populare.

Events-Icon20 Iunie – Retezat SkyRace Intersport

Concurs montan de trail rapid in zona superba a Retezatului Mic. Dupa editiile organizate in anii trecuti, care au impresionat prin frumusetea speciala a traseului si prin dificultatea tehnica deosebita, Retezat SkyRace Intersport este o intrecere care seteaza standardele de calitate pentru cursele de profil din tara: organizare de exceptie, atmosfera speciala, cu prezente internationale de prestigiu si premii generoase. Se desfasoara in Campul lui Neag si la Complexul Cheie Butii. Se adreseaza sportivilor amatori si profesionisti din tara si din strainatate precum si turistilor.

Events-Icon20 Iulie – Nedeia de pe Muntele Tulisa

Dupa aproape un secol de la lupta de rezistenta importiva austro-ungarilor pe Muntele Tulisa, in zona Vaii Jiului, eroii cazuti atunci pe campul de lupta vor fi cinstiti asa cum se cuvine, in zi de sarbatoare, printr-un pelerinaj, depunere de coroane, un tedeum si o petrecere campeneasca in varful muntelui. Se desfasoara la troita de pe Varful Tulisa, un omagiu adus eroilor uricaneni. Se adreseaza localnicilor si turistilor.

Events-IconAugust – Zilele Orasului Uricani

Locuitorii orasului Uricani sunt invitati, din nou, la distractie, la sfarsitul lunii august, in compania programului pregatit de administratia locala. Competitii sportive dotate cu premii in bani, dar mai ales spectacole de dansuri si muzica usoara si populara, toate fac parte din programul manifestarilor dedicate „Zilelor Orasului Uricani”. Se adreseaza localnicilor si turistilor.

You may also like...