Planuri mari și proiecte pentru a continua dezvoltarea orașului Uricani

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, are planuri mari și proiecte, pentru a continua dezvoltarea orașului. Unul dintre aceste aspecte se referă la modul în care va fi atacat viitorul exercițiu financiar, pentru accesarea de fonduri europene, care va începe în 2021.

de Gheorghe OLTEANU

În intervalul
de timp rămas până atunci Primăria orașului Uricani are în vedere „reactualizarea documentațiilor pentru blocurile respinse data trecută de la reabilitarea termică”. Este vorba de blocurile 1 de pe Trandafirilor, 13 de pe 1 Mai, 6-8-18 de pe Sterminos, 9-26-24 și 28 de pe Republicii. Sunt blocuri care au deja constituie asociațiile de proprietari care trebuie obligatoriu să existe. „E clar că prețurile de realizare a lucrărilor de reabilitare nu mai corespund, mi-a detaliat Dănuț Buhăescu, și trebuie crescute, pentru a avea garanția că se găsesc constructorii necesari”. Primarul din Uricani și-a exprimat speranța că „cetățenii care nu au semnat data trecută o vor face acum, mai ales că partea lor de contribuție bănească este una rezonabilă și poate fi plătită în rate, Apoi, ei pot vedea cu ochii lor cum arată un bloc de locuințe reabilitat termic!”.

În încheiere,
Dănuț Buhăescu a simțit nevoia unei precizări. „Lista pentru viitor cu blocurile care vor fi reabilitate termic rămâne deschisă pentru toți uricănenii care vor să intre în acest program. Trebuie doar ca ei să se constituie în asociații de proprietari. Mai este de reținut că cei 4.300.000 de lei, împrumutați în 2018 pentru cofinanțarea părții ce-i revine consiliului local, au fost utilizați în întregime și, mai mult, la sfârșitul lui 2019 erau deja returnați băncii de la care au fost împrumutați. Inclusiv dobânda de 1,5 la sută. „Această reușită a fost ca un duș rece pentru  adversarii noștri politici, spune Dănuț Buhăescu. În 2018, când am accesat împrumutul acesta care reprezintă 5 la sută din totalul de investiții din Uricani, aceștia spuneau că băgăm orașul în faliment. Situația de acum a demonstrat că zicerile lor au fost niște minciuni și așa se va întâmpla și în viitor, când, totuși, e posibil să nu mai fim nevoiți să împrumutăm nici un leu”.

Sursa:

Ziarul Văii Jiului

http://www.zvj.ro/articole-54025?fbclid=IwAR2C7nmy2tF1JJsSGGz8H7XSktfEk7z6Sf_zkDT-BR5VxPmvWxfJjv8pCd8

 

You may also like...