Informare 25.03.2020

INFORMARE

25 Martie 2020

Informez cetățenii orașului Uricani că astăzi 25.03.2020, la convocarea primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență la care s-a ajuns la concluzia că se mențin măsurile de prevenire și combatere a răspândirii CORONAVIRUS-ului dispuse la ședințele anterioare.

Principala măsură dispusă de comitetul local pentru Situații de Urgență a reprezentat-o punerea în aplicare de urgență a măsurilor dispuse prin Ordonanța militară nr.3/2020 în integralitatea sa.

Primăria orașului Uricani a luat măsura distribuirii în scările de blocuri de locuințe a modelului de declarație pe propia răspundere, în mai multe exemplare, pentru ca cetățenii orașului nostru să aibe posibilitatea  completării acestora. De asemenea, atenționăm că după modelul de declarație distribuit în scările de bloc, se pot face și declarații scrise de mână, pe orice fel de hârtie, ori de câte ori aveți nevoie.

Trebuie să știți, că nu aveți voie să ieșiți din casă, decât după ce a-ți completat declarația pe propia răspundere care repetăm poate fi scrisă și de mână pe orice fel de coală de hârtie.

Nu aveți voie să ieșiți din casă, decât numai cu respectarea condițiilor impuse de Ordonanța militară nr. 3/2020, pe care vă rugăm să o citiți cu atenție și să o respectați cu maximă responsabilitate.

Menționăm că aveți obligația să aveți la dumneavoastră Cartea de identitate în permanență și în plus după caz legitimația de servici, adeverință de la locul de muncă sau declarația pe propie răspundere.

Vă rugăm să respectați întocmai măsurile care vă sunt impuse de autoritățile și organele în drept.

Nerespectarea măsurilor prevăzute mai sus  atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Administrația publică locală va veghea ca serviciile pentru utilitățile publice să funcționeze la parametrii normali, totodată acțiunile de dezinfecție vor continua în funcție de necesitățile ce se impun.

Fac apel încă odată la calm și responsabilitate, nu trebuie să intrăm în panică.

Ne confruntăm cu o situație foarte dificilă pe care numai împreună o putem depășii.

 

FIȚI RESPONSABILI!!!            STAȚI ÎN CASĂ!!!

 

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

 

Modele tip:

MODEL Declarație proprie răspundere

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

MODEL Adeverință pentru angajatori

Adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

 

You may also like...