Evenimente

Events-Icon

2019 – Februarie – 22 – Red Bull Oslea Hiride

Red Bull Oslea Hiride este o competiție de freeride schi și snowboard, ce se desfășoară în zona sălbatică a Masivului Oslea din Munții Vâlcan. Se desfășoară în zona turistică Campusel și se adresează sportivilor amatori și profesioniști din țară și din străinătate, precum și turiștilor vizitatori.

 

Events-Icon2019 – Mai – 1 – Hai la un grad

În fiecare an la data de 1 Mai în Cheile Valomir are loc deschiderea oficială a sezonului de alpinism și escalada. Este un eveniment ce adună în orașul Uricani, pe perioada a două zile, alpiniști și cățărători din țară și străinătate, dar și iubitori ai înălțimilor.

 

Events-Icon2019 – Mai – 5 – Nedeia de la Câmpu lui Neag

În Duminica Tomii, în fiecarea an are loc tradiţionala nedeie unde momârlanii din vestul Văii Jiului își aduc aminte de cei care au fost chinuiţi de regimul comunist atunci când a fost dărâmate mai multe gospodării, biserica și școala.

 

Events-Icon2019 – Iunie –  14-16 – Retezat SkyRace Intersport

Prima lună de vară ne invită în zona superbă a Munților Retezat (mai precis Retezatul Mic) pentru a participa la o nouă ediție a concursului montan de trail rapid. După edițiile organizate în anii trecuți care au impresionat prin frumusețea specială a traseului și prin dificultatea tehnică deosebită, Retezat SkyRace Intersport arăta ca o întrecere care deja setează standardele de calitate pentru cursele de profil din țară: organizare de excepție, atmosferă specială, cu prezențe internaționale de prestigiu și premii generoase.

 

Events-Icon2019 – Iunie – 22 – Festivalul de interpretare Floare de colț

Festivalul de interpretare și creație ”Floare de colț” din Uricani, este un eveniment ce aduce pe scena Casei de cultură din Uricani interpreți de muzică populară și muzică ușoară, ansambluri folclorice și grupuri artictice din toate regiunile țării.

 

Events-Icon2019 – Iulie – 20 – Nedeia de pe Muntele Tulișa

După un secol de la luptele de rezistenţă din primul război mondial, de pe Muntele Tulișa, în zona Văii Jiului, eroii căzuţi pe câmpul de luptă sunt cinstiţi așa cum se cuvine, în zi de sărbătoare, printr-un pelerinaj si o petrecere câmpenească în vârful muntelui Tulișa.

 

Events-Icon2019 – August – 9-10 – Oslea Night Ridge – Iorgovanu Vertical

Oslea Night Ridge, al doilea concurs RedBull, este un eveniment de alergare montană nocturnă desfășurat în zona Retezatul Mic – Muntele Oslea – Piatra Iorgovanului. Oslea Night Ridge reprezintă un concurs de alergare pe un  traseul de noapte pe muntele Oslea şi un vertical race pe porţiunea de coborare a vechiului traseu de noapte din Piatra Iorgovanului.

 

Events-Icon2019 – August – 16-18 – Câmpușel Climbing Festival

Aflat la a III-a ediție evenimentul Câmpușel Climbing Festival invită sportivii iubitori ai escaladei  la poalele munților Retezat, să descopere faleze noi, cu trasee pentru toate nivelurile de dificultate, loc magic de campare în natură, zonă de slackline, precum şi proiecte noi pentru cei mai experimentaţi căţărători.

 

Events-Icon2019 – August – 23-25 – Zilele orașului Uricani

Locuitorii oraşului Uricani petrec 3 zile de sărbătoare, în fiecare an, la sfârşitul lunii august, în compania programului pregătit de administraţia locală. Competiţii sportive dotate cu premii, târg orășenesc, street-food, dar mai ales spectacole de muzică uşoară şi populară, toate fac parte din programul manifestărilor

 

Events-Icon2019 – August – 23-25 – Tradiții și meșteșuguri

Eveniment destinat tinerilor în care sunt prezentate tradițiile și meșteșugurile din orașul Uricani. Evenimentul se desfășoară în cadrul ”Zilelor orașului Uricani” și este o prezentare a activităților din mediul rural al orașului, dar și o încercare de a păstra nealterate meșteșugurile practicate în trecut în zona Văii Jiului.

 

Events-Icon2019 – Septembrie – 6-8 – Campionatul  Național de Turism Sportiv  ”Ștafeta munților” 2019 etapa a VII-a 

Seria evenimentelor sportive continuă în perioada 6 – 8 Septembrie cu Campionatul Național de Turism Sportiv ”Ștafeta Munților” etapa a VII-a la Câmpușel. Sub egida Trofeul Pro-Parâng, aflat la a V-a ediție, este organizat de Asociația Schi Turism Montan Petroșani, avându-i ca parteneri pe Primăria Uricani și C.N.I.P.T. Uricani. Fiind o competiție de turism sportiv, organizată la nivel național, se adresează iubitorilor de sport și drumeție, iar Creasta Oslea din munții Vâlcan va fi gazda perfectă a probei de raid montan.

 

Events-Icon2019 – Autumn Vibes – Concert extraordinar de vibrafon și marimbă

O nouă experianță muzicală la care iubitorii muzicii sunt invitați să vibreze la unison, într-o călătorie muzicală inedită purtați de acordurile sonore ale vibrafonului și marimbei.


Events-Icon
2019 – Festivalul Național Concurs – ”Viața cântecului”

Festivalul concurs ”Viața cântecului” aflat la a VI-a ediție se va desfășura în acest an la Casa de Cultură din Uricani.

 

Events-Icon2019 – Decembrie – 1 – Ziua României

Eveniment în zi de sărbătoare pentru locuitorii și vizitatorii orașului Uricani. Este o zi în care localnicii sărbătoresc ”Ziua României” prin muzica ansamblurilor folclorice și a soliștilor de muzică populară, dar și cu tradiționala iahnie de fasole cu ciolan.

 

Events-Icon2019 – Decembrie – 1 – Uricani – Istorie, obiceiuri, folclor, tradiții

Vernisaj de fotografie veche, printată ce se vrea a fi un document peste ani al trecutului, obiceiurilor, tradiţiilor, folclorului local. Evenimentul se desfășoară în foaierul Casei de Cultură Uricani

 

Events-Icon2019 – Decembrie – 22 – Magia colindelor

Spectacol-eveniment ce se desfășoară cu ocazia sărbătorilor Crăciunului la Casa de Cultură din Uricani la care participă membri ai comunității locale, indiferent de religie, naționalitate sau vârstă.

 

Events-Icon2019 – Ianuarie – Decembrie – Uricani verde

Proiect-manifest de sensibilizare a localnicilor și a turiștilor privind deșeurile menajere abandonate de aceștia în natură. În cadrul acestui proiect sunt implicați în primul rând tinerii orașului care prin activitățile organizate participă activ la păstrarea zone curate și a unui mediu natural curat și sănătos